Heracles 4ever

Sporten en meer

Bewuster en gezonder leven hoeft niet moeilijk te zijn

Elk moment is een geschikt moment om met een bewuste leefstijl te beginnen. Hier hoef je echt niet mee te wachten tot het nieuwe jaar; begin lekker vandaag nog! Zo voel je ook gelijk minder druk van de omgeving, want er zijn tenslotte minder mensen die spontaan beginnen over zoiets als goede voornemens. Een bewustere leefstijl creëren kan op vele manieren. We gaan het in dit artikel hebben over gezonder leven. Benieuwd geworden naar enkele simpele tips om mee te beginnen? Lees dan snel verder!

Ga meer bewegen

Beweging is belangrijk voor iedereen. Hiervoor hoef je niet gelijk op een sport te gaan; je dagelijkse beweging telt ook al mee. Denk eraan om vaker de fiets te pakken voor kortere afstanden en loop eens wat vaker een rondje tijdens je middagpauze. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar zorgt ook voor meer concentratie en creativiteit. Wanneer wandelen en fietsen niets voor jou zijn, kun je ook een andere activiteit vinden die je gemakkelijk kunt doen vanuit huis. Denk aan hoelahoepen, touwtje springen, trampolinespringen, yoga, of schaf bijvoorbeeld een fitnessapparaat aan.

Wil jij bijvoorbeeld een loopband kopen? Dit kan gemakkelijk online! Veel mensen zeggen dat ze geen tijd hebben om te sporten, maar dit is vaak niet helemaal waar. Zin hebben is een ander verhaal. Een loopband is zo leuk omdat je tijdens het lopen of rennen ook naar muziek kunt luisteren of bijvoorbeeld tv kunt kijken. Ditzelfde geldt voor een crosstrainer. Zo ben je bezig met iets leuks voor jezelf en kom je gelijk aan je dagelijkse beweging toe. Voor kinderen en jongeren is het aanbevolen om minstens een uurtje per dag in beweging te zijn. Voor volwassenen is dit een half uur. Kom jij hieraan?

Gezonder en bewuster eten

Voor een gezondere leefstijl hoef je echt niet gelijk op dieet. Wel is het belangrijk om slechte gewoontes uit je eetpatroon te halen. Zorg ervoor dat jij elke dag je fruit en groentes eet. Zo krijg je veel vitamines en mineralen binnen. Bestel je vaak eten of ga je vaak eten buiten de deur? Ook dit is niet heel goed voor je. Probeer vaker zelf te koken en gebruik hiervoor verse producten. Ook is het belangrijk om gevarieerd te eten. Schaf bijvoorbeeld een kookboek aan of ga voor een abonnement bij de welbekende bedrijven. Zo wordt koken een stuk makkelijker en leuker! Ook kun je minder vlees gaan eten. Kook bijvoorbeeld een paar dagen in de week vegetarisch. Alle beetjes helpen voor het creëren van een gezondere wereld. Wacht dus niet tot het nieuwe jaar en begin vandaag nog met gezonder leven!