Heracles 4ever

Sporten en meer

Verschillende interessante feiten over snowboarden

Met snowboards de besneeuwde hellingen oprijden is een spannende bezigheid. Je kunt boarden en glijden op de verse poeder. Als snowboarden een van je favoriete wintersporten is, zou je een aantal ongelooflijke feiten over deze activiteit moeten weten. Eerst moet je iets weten over de geschiedenis van snowboarden. Deze wintersport is in 1960 bedacht door Sherman Poppen. Hij bond de ski’s vast en stuurde ze met behulp van het touw. Maar gelukkig produceren sommige snowboard bedrijven het board dat je tegenwoordig kunt gebruiken. In het verleden werd snowboarden als een gevaarlijke activiteit beschouwd. Dus het werd in 1980 in sommige resorts verboden’.

Verschillende verwondingen veroorzaakt door snowboarden

Sommige mensen geloven dat snowboarden gevaarlijker is dan skiën. Deze stelling kan waar zijn. Uit het onderzoek blijkt dat snowboarders 50% meer kans hebben om gewond te raken dan skiërs. Zelfs als je een snowboard en beschermende kleding van goede kwaliteit gebruikt, is het nog steeds mogelijk om geblesseerd te raken. Vroeg of laat verleggen de snowboarders hun limiet. Zo kunnen ze door vallen gebroken schouders, polsen of sleutelbeenderen krijgen. U kunt het risico op verwondingen echter minimaliseren door een perfecte voorbereiding te doen en veiligheidskleding te dragen.

Talloze snowboardstijlen

Deze wintersport is al jaren goed ontwikkeld. Dat wordt bewezen doordat er veel snowboardstijlen zijn uitgevonden. Voorbeelden van populaire snowboardstijlen zijn freestyle snowboarden, boardercross racen en halfpipe. De stijlen van snowboarden zijn afhankelijk van het terrein. Freestyle snowboarden wordt bijvoorbeeld meestal uitgevoerd in een terrein park. De snowboarders kunnen in dit terrein enkele tricks uitvoeren. Bovendien wordt border cross snowboarden uitgevoerd in hobbelig terrein. Andere soorten snowboardstijlen die je kunt leren zijn backcountry snowboarden, freeriden, helling stijl, alpine snowboarden en rail jam. Een snowboarder kan persoonlijke branding opbouwen door middel van de snowboard stijl en zijn favoriete board. U kunt dus de snowboard stijl oefenen waarin u het meest geïnteresseerd bent.