Heracles 4ever

Sporten en meer

Waarom gaan voor groepslessen Rotterdam?

groepslessen Rotterdam

Er zijn veel verschillende redenen waarom je voor groepslessen Rotterdam moet gaan. Met groepslessen haal je je doelen gegarandeerd en dit zijn een paar redenen daarvoor.

Vast sportmoment

De meeste mensen hebben snel dat wanneer ze zelfstandig gaan trainen dat ze hun sport afspraken niet nakomen. Je eigen training schuif je gerust een paar dagen op als je geen motivatie hebt. Een instructeur wacht niet tot jij zin hebt of een virtuele les pauzeert niet totdat jij er klaar voor bent. Een groepsles zorgt ervoor dat je op een vast tijdstip gaat trainen, want de afspraak maak je niet alleen met jezelf, maar ook met de groep en/of instructeur. Na een paar keer spijbelen ga je dat vast te horen krijgen van ze. 

Minder stress

Bij groepslessen Rotterdam kun je wezen voor minder stress. Cortisol is een stofje dat vrijkomt door stress. Sporten zorgt ervoor dat je cortisolniveau in je bloed verlaagt en je zo dus minder stress hebt. Het is bewezen uit een onderzoek dat wanneer je in een groepsverband sport je stress met 26,2% kan verlagen en dat is nog een stuk minder dan wanneer je alleen aan de slag gaat in de sportschool of thuis. 

groepslessen Rotterdam

Motivatie

Door in een groepsverband te sporten krijg je ook meer motivatie, want je moedigt elkaar aan om door te gaan. Ook houdt je het langer vol als je met een groep traint dan alleen, want je gaat dan op elkaar letten.