Heracles 4ever

Sporten en meer

Wat is whey isolaat?

Bijna alle fanatieke sporters maken wel gebruik van whey isolaat. Dit is een vorm van whey proteïne, en een andere benaming voor whey proteïne is wei eiwit. Wei eiwit wordt gemaakt van een product wat zich bevindt in kaas, en uiteindelijk wordt dit eiwit in poedervorm. Het is voor sporters een voordeel dat wei eiwit snel wordt opgenomen in het lichaam. Een ander voordeel van wei eiwit is de hoge concentratie van vertakte aminozuren. Nu duidelijk is wat whey isolaat is, is het ook belangrijk om te weten wat je er eigenlijk mee kan. Whey isolaat heeft een hoog percentage aan eiwitten, zeker in vergelijking met andere vormen van whey proteïne. Dit is dan ook de reden dat veel sporters gebruik maken van whey isolaat, omdat ze zoveel mogelijk eiwitten binnen willen krijgen. Dit helpt namelijk met het sneller herstellen van je spieren, na een intensieve training. Wat is nog meer een voordeel van whey isolaat?

De voordelen van whey isolaat

Naast het voordeel van de vele eiwitten in whey isolaat, bevat het ook nauwelijks vetten en koolhydraten. Ben je als sporter dus op dieet om af te vallen, of wil je bijvoorbeeld nauwelijks tot geen koolhydraten binnenkrijgen? Dan is whey isolaat ook voor jou een goede optie om te gebruiken. Wil je dit gelijk bestellen? Dan is dit mogelijk via een webshop dat gespecialiseerd is in supplementen voor sporters. Vaak heb je de bestelling de volgende werkdag al binnen als je het voor een bepaalde tijd bestelt. En heb je ook weleens gehoord van EAA?

Wat is EAA?

EAA, wat is dit? EAA staat voor Essential Amino Acids, in het Nederlands betekent dit essentiële aminozuren. Dit zijn eigenlijk voedingssupplementen die het mogelijk maken dat je lichaam voorzien is van de nodige aminozuren. Hierdoor blijven je spieren sterk, en het zorgt er ook voor dat je in topconditie blijft. Het is dan mogelijk om je weer helemaal fit te voelen voor de eerstvolgende training. Echter wordt EEA niet alleen gebruikt door sporters, maar ook door ouderen. Het bevat namelijk een hoog leucine-gehalte, wat voor ouderen positief is. Dit reageert namelijk op een goede manier op de eiwitsynthese, wat ook weer zorgt voor een goede spieropbouw. Want ook bij ouderen gaat de spierafbraak natuurlijk sneller. Wil je EEA bestellen? Dan kan dit bij dezelfde webshop als waar je whey isolaat kunt bestellen, en uiteraard is het ook mogelijk om beide supplementen te bestellen!