Heracles 4ever

Sporten en meer

Alles over puzzelmatten

Heb je een sportzaal, gym, dojo of fitnessruimte waar een heleboel uiteenlopende sporten worden beoefend, zoals vechtsport, yoga of fitness? Dan kan het best lastig zijn om te bedenken welke ondergrond je daar het beste kunt leggen. De verschillende sporten hebben allemaal net weer iets anders nodig en dat maakt het extra lastig. Gelukkig is er een ondergrond die je van het gepuzzel afhelpt, namelijk: de puzzelmat. Hier lees je alles wat je moet weten over puzzelmatten voordat je ze aanschaft.

Wat is een puzzelmat?

Bij het woord puzzelmat kun je aan een heleboel dingen denken, zoals een onderlegger waar je op kunt puzzelen. Een puzzelmat is echter heel wat anders, want bij een puzzelmat is de mat zelf eigenlijk de puzzel. Deze matten worden gemaakt van slijtvast en ECO friendly EVA Foam en de hoeken zijn als het ware de uiteindes van een puzzelstuk die je zo gemakkelijk in elkaar kunt maken voor een strak geheel. Deze matten zie je vaak terug in sportgelegenheden omdat ze stabiel genoeg zijn om op te springen, rennen, fitnessen, koprollen te maken en vechtsporten op te beoefenen. Daarnaast kun je er makkelijk grondoefeningen op doen. Deze matten zie je niet alleen terug in de sportzaal, je ziet ze ook vaak om, onder en rond een zwembad. Verder zijn ze ook geschikt om er een veilige speelruimte voor kinderen mee te maken.

Specificaties puzzelmat

De mat is dus gemaakt van slijtvast en ECO friendly EVA Foam. Ze zijn van de hoogste kwaliteit en zijn daarom voorzien van het SGS-keurmerk én het CE-keurmerk. Omdat de matten van goede kwaliteit zijn gaan ze ook heel lang mee en dat maakt ze heel duurzaam. Ook zijn ze heel makkelijk in gebruik, want je kunt ze simpelweg in elkaar klikken. Als de matten in elkaar zitten dan gaan ze ook niet schuiven. Bovendien kun je ze ook nog gemakkelijk schoonmaken.

Verder zijn de puzzelmatten voorzien van anti-slip, waardoor je niet bang hoeft te zijn om een uitschuiver te maken. De matten bieden grip en comfort en mocht je toch een keer onderuit gaan, dan vangen de matten alsnog de eerste impact op. Ook hebben de puzzelmatten een isolerende werking, voor een extra fijne sportomgeving. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en een dikkere mat absorbeert meer en biedt extra demping.

Afmetingen puzzelmatten

Puzzelmatten zijn er in verschillende maten en diktes. De dikte van de matten loopt van 1,2 cm tot 4 cm, waarbij de dikkere matten meer demping geven en geschikt zijn voor zwaardere sporten. Voor lichte sporten zoals babygym is 1,2 cm voldoende. Deze matten zijn 60 cm bij 60 cm. Alle andere matten zijn 100 cm bij 100 cm.