Heracles 4ever

Sporten en meer

De ultieme gids voor het ANWB-koppel

Hoewel het ooit een verschrikkelijk toekomstbeeld leek, lijken die vakanties die je oma en opa vroeger maakten tegenwoordig ineens best wel leuk. Waar je jezelf op jonge leeftijd nog liever op sloot in een badkamer dan een wandeltocht van twee dagen te maken, ben je nu ineens het internet aan het afzoeken naar de mooiste tochtjes van Europa. Het leek ooit onmogelijk, maar je wordt steeds ouder. Laatst zat je zelfs vast in een gesprek over waar ze de beste E-bike verkopen. Hoog tijd dus voor een uitgebreide gids naar hoe jij en je partner het nieuwste en beste ANWB-koppel kunnen worden. Zelfs als je niet per se interesse hebt in plekken waar ze een E-bike verkopen.

De leukste reisjes van Nederland

Het begint natuurlijk met het leukste van een ANWB-koppel zijn: de heerlijke natuurvakanties. Nu denk je misschien gelijk aan wilde tochten door de bossen van Canada of prachtige uitzichten in de Schotse Hooglanden. Maar nee, dat is niet hoe de echte wielerbond stellen het doen. DIe kijken namelijk lekker lokaal, ons prachtige Nederland. De Veluwe bijvoorbeeld. Een geweldige plek. Er is lekker veel bos, de wegen zijn bijna niet te  horen en er zijn ook nog super goedkope huisjes te vinden voor een overnachting. Plak daar nog een pittoresk dorpje aan vast met ouderwetse koffie tentjes en supermarkten die om zes uur dicht gaan en de reis is helemaal af. De vakantie geboekt.  

De allermooiste accessoires voor jouw tochtje

Maar dat is pas het begin. Want een echte ANWB-vakantie is natuurlijk niet klaar met een klein wandeltocht. Er moet ook een dag gefietst worden, dus reserveer die fiets maar vast bij de dichtstbijzijnde locatie. Daarna is het tijd voor de volgende stap: de voorbereidingen. Je kan natuurlijk niet zomaar met je eigen kloffie aankomen. Er moet nieuw materiaal ingekocht worden. Een mooie praktische tas, het liefst van North Face bijvoorbeeld. Dan nog de beste wandelschoenen die er zijn, klasse twee, geschikt voor vlakke tochten. Een mooie winddichte jas en een fleece trui en voila. Allemaal matchend natuurlijk, want daar komt geen enkel goed stel onderuit.