Heracles 4ever

Sporten en meer

Het effectief trainen van je rechte buikspieren

Een gezond lichaam begint met bewegen. Dit kan gedaan worden in de sportschool den haag of natuurlijk thuis. Meestal is het trainen in een sportomgeving het meest effectief en kan die extra motivatie geven voor het sporten zoals bij KO Fighting Fitness. Goed getrainde buikspieren zorgen voor de begeerde sixpack. Maar goed getrainde buikspieren komen natuurlijk ook van pas bij allerlei dagelijkse handelingen. 

Wat zijn je rechte buikspieren precies?

Je spieren en dus ook je buikspieren bestaan uit een aantal verschillende onderdelen. Deze overlappen elkaar en hebben verschillende functies. Je rechte buikspieren zijn de spieren die aan de voorkant van je buik liggen. Daarnaast worden ze geflankeerd door je schuine buikspieren. De spieren samen worden in wetenschappelijke literatuur genoemd als musculus rectus, mocht je dit ooit ergens tegenkomen dan weet je nu dat het gaat om je rechte buikspieren. Deze spiergroep loopt vanaf je schaambeen tot aan je borstbeen en worden op verscheidene plekken onderbroken door een pees. Hierdoor kun je, mits je een lage hoeveelheid lichaamsvetten of vetpercentage hebt, een blokjespatroon laten ontstaan op je borst wat bekend staat als de sixpack. De belangrijkste functie van je buikspieren is eigenlijk het buigen van je rug en het stabiliseren van je lichaam. Je spant voornamelijk je buikspieren aan als je je borstkas richting je bekken beweegt, zoals wanneer je een sit up doet. 

Waarom zou je je rechte buikspieren moeten trainen?

Naast dat het hebben van een blokjesbuik oftewel een sixpack is het hebben van goede buikspieren ook fijn en handig voor talloze andere redenen. Wil je graag die sixpack of blokjesbuik, maar heb je nog een te hoog vetpercentage of te veel lichaamsvet, dan is de kans klein dat je ondanks het hebben van de spieren ze niet of minder goed kan zien. Je spieren zitten namelijk als het ware een beetje verstopt onder het vet. Daarom is het belangrijk om ook op je voeding te letten en niet enkel en alleen je buikspieren te trainen. Zorg er wel voor dat je nog steeds een gezond voedingsschema aanhoudt en dat je jezelf alles behalve ondervoed of uitdroogt, zorg goed voor je lichaam. 

Sterke buikspieren hebben veel meer voordelen. Een sterke core kan ervoor zorgen dat dagelijkse bewegingen een stuk makkelijker gaan, je meer stabiliteit hebt en voornamelijk ondersteuning voor de rest van je spieren.