Heracles 4ever

Sporten en meer

Motivatie om weer te gaan sporten

Je bent al maanden of zelfs wel jaren al niet meer bij de sportschool geweest maar vindt eigenlijk dat je van jezelf weer moet gaan. Je hebt immers ook een nieuw trainingspak  Dit zal waarschijnlijk dan niet zo gemakkelijk gaan omdat je niet echt een goede motivatie hebt. Deze moet je zelf creëren want niemand anders gaat dit voor je doen. Een goede motivatie is bijvoorbeeld je conditie verbeteren, je spiermassa opbouwen of afvallen. Dit zijn doelen die je kunt meten waardoor je ook weer motivatie kunt halen uit de vooruitgang. Daarnaast kan het ook helpen om met een vriend of familielid te gaan sporten. Hierdoor kun je elkaar motiveren om toch te gaan. Je zult namelijk niet zo snel diegene laten vallen.

Niet te idealistisch zijn

Je moet wel goed gemotiveerd zijn maar je moet niet te idealistisch zijn. Je kunt namelijk ook overmoedig worden waardoor je motivatie na een tijdje weer gaat zakken. Je moet realistische doelen stellen zodat je ze ook kunt doen met niet al te veel moeite. Je kunt namelijk wel zeggen dat je 5 keer per week wil gaan sporten alleen kun je van tevoren eigenlijk al zeggen dat je dit niet vol gaat houden. Hierdoor kun je beter beginnen met bijvoorbeeld 2 keer per week gaan en dit opbouwen als je denkt dat je meer keer gaat volhouden. Daarnaast moet je niet te veel op vooruitgang hopen als je voor de rest niet je levensstijl verbeterd. Als je namelijk je conditie wil verbeteren maar je alleen 2 keer per week sport, wordt je conditie niet snel veel beter. Het is dan handiger om ook is een rondje te gaan lopen of meer actieve dingen te gaan doen.

Goede reden om sportkleding te kopen

Het leukste om te doen als je weet dat je weer gaat sporten is het kopen van sportkleding. Je hebt natuurlijk wel een nieuw trainingspak nodig als je weer wil gaan sporten. Dit geeft je ook weer extra motivatie. Echter moet het niet de hoofdreden zijn om te gaan sporten. Dan hou je het namelijk niet heel erg lang vol.