Heracles 4ever

Sporten en meer

Welke kleding bij rugby dragen? 

Rugby is een ruige contactsport waarbij je jezelf goed moet beschermen. Je lichaam wordt ook erg zwaar belast en het is dus belangrijk de juiste kleding en bescherming aan te hebben. Wat is de juiste kleding hiervoor? En hoe weet ik welke beschermers ik nodig heb? 

Waarom heb je goede bescherming nodig bij rugby? 

Zoals hierboven al vermeld staat is rugby een contactsport en is het belangrijk om de juiste kleding voor rugby te dragen. Het is een verplichting om beschermers te dragen, omdat anders de kans op een letsel vergroot wordt. Met de bescherming en de juiste kleding voor rugby, kun je zonder onderbreking rugby spelen. Het is dus belangrijk, zodat je spieren niet overbelast worden en zo wordt de kans op een letsel tegengegaan.  

Rugbyhelm en schouderstukken 

Een rugbyhelm en de schouderstukken zijn onmisbaar bij de sport rugby. Je hoofd en je schouders zijn het meest tastbaar tijdens het spel en moeten dus het best beschermd worden. Hoe kies je de juiste bescherming kleding uit voor de schouders en het hoofd? 

Sportkleding voor heren is een heel uitgebreide categorie als het gaat om de kleding bij rugby. Er is van alles te verkrijgen, maar het gaat vaak om de belangrijkste dingen en dat zijn de hoofd- en schouder bescherming. De rugbyhelm is dus een onmisbaar accessoir. Het hoofd is kwetsbaar en staat tijdens rugby regelmatig bloot aan contact. Om een goede rugbyhelm te vinden moet je kijken naar de omtrek en de afmetingen van je hoofd. Het is handig om een helm te nemen die verlucht is. Een verluchte helm is fijn, want deze kun je de hele wedstrijd of training ophouden. 

De schouderstukken beschermen de schouders en de borst. Als je valt of er iemand hard op je inloopt. Om een goed rugbystuk te kiezen moet je ook de borst en de =lengte en breedte van de schouders afmeten. De modellen sluiten goed aan op je lichaam en je moet dus de juiste maat kiezen voor een goede bescherming.  

Overige kleding 

De overige kleding bij rugby is neutraal. Er zijn ook verdere beschermingsdelen die bij de knieën bijvoorbeeld zitten. Over de bescherming laag komt een tenue die het hele team draagt. Dit tenue is groot en breed, maar verder niet veel anders dan overige tenues van andere team sporten.  

Bij rugby draag je dus beschermende en veilige kleding voor je het veld op gaat. Het is een intensieve sport en het is belangrijk jezelf goed te beschermen tegen ongevallen die kunnen gebeuren.