Heracles 4ever

Sporten en meer

Een sportschool beginnen

Denk jij er ook wel eens over om en eigen sportschool te beginnen? Misschien omdat jij gewoon supergraag zelf in de sportschool actief bezig bent of omdat je ervan droomt ooit je eigen zaak te openen? Dan hebben wij voor jou hieronder een aantal handige tips!

 Eigen baas of franchise ondernemer?

Als je wilt starten als zelfstandige kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Vraag je zelf dan eens af wat het beste bij jou past. Wellicht wil je de touwtjes volledig in eigen handen kunnen houden bij een eigen sportschool beginnen en open je het liefste je eigen zaak. Als je behoefte hebt aan wat extra houvast is het worden van franchiseondernemer wellicht wel iets voor jou. Op deze manier hoef je niet alles zelf uit te vinden en start je vanuit een concept waarvan je weet dat het werkt. Wel vereisen beide vormen vaak een behoorlijke investering vooraf, zowel voor het kopen of huren van een pand, als materiaal en sporttoestellen.

 Wat te doen met een klein budget.

Heb jij geen groot budget om uit te geven aan apparatuur, denk dan eens aan tweedehands materiaal. Hou veilingsites goed in de gaten. Soms zijn er interessante faillissementsverkopen waarbij jij je slag kunt slaan en in één klap een hele inboedel van een sportschool kunt aankopen. Een poetsbeurt en wat opknapwerk, maar dan heb je wel professioneel materiaal voor een mooie prijs.

 Hulp nodig & wil jij jouw eigen sportschool beginnen?

Heb jij nog vragen over een eigen sportschool beginnen? Aarzel dan niet maar neem dan nu contact met ons op! Bij ons kun je terecht voor informatie over het starten van een eigen zaak of wil je weten wat er nu allemaal daadwerkelijk komt kijken bij het openen van een sportschool. Van het afsluiten van verzekeringen tot het werven leden. Van het opzetten van een nieuwsbrief tot het aanbieden van een lesprogramma. Bij Panatta helpen wij jou graag verder!