Heracles 4ever

Sporten en meer

Hoe kies ik het juiste exemplaar bij SUP kopen?

Heb jij zin om binnenkort lekker op het water te genieten en heerlijk te suppen? Dan is een SUP kopen een goed idee voor je. Maar hoe kies je nou het juiste exemplaar uit dat past bij jouw wensen? Want er zijn heel veel verschillende soorten te vinden en ze hebben allemaal unieke eigenschappen. In dit artikel gaan we je alles vertellen over het vinden van het juiste model voor jou. Aan de hand van een aantal vragen helpen we jou ontdekken wat voor type sporter je bent en welk model jou het meeste plezier gaat geven. Zo wordt het maken van de juiste keuze een fluitje van een cent voor je zijn. Nieuwsgierig geworden? Lees en ontdek!

Wil je recreatief suppen of wedstrijd suppen?

Voor je kiest voor SUP kopen mag je bedenken of je van plan bent om wedstrijden te gaan doen. Als dat zo is mag je daarvoor gaan trainen en een model kiezen dat tegen een stootje kan. Daarnaast wil je een model waarmee je snelheid kan maken. Dat is een model dat langer en smaller is en als het ware door het water snijdt. Heb je geen ambitie om wedstrijden te gaan doen? Kies dan voor een model waarmee je soepel door het water glijdt. De bredere modellen zijn comfortabeler om op te staan en geven meer stabiliteit.

Wil je een opblaasbare of vaste SUP kopen?

De belangrijkste vraag bij SUP kopen is of je een vast model of een opblaasbaar model wilt. Steeds meer mensen kiezen voor de opblaasbare variant. Dit model is namelijk makkelijk te vervoeren en neemt weinig ruimte in beslag. Een nadeel is wel dat je het model niet meteen kunt gebruiken. Je moet het eerst uitvouwen en opblazen met een pomp. Vaak krijg je een handige pomp meegeleverd bij je aanschaf en kun je binnen een half uur het water op. Een vast model heeft als voordeel dat het meteen klaar is voor gebruik en als nadelen de grootte bij opslag en vervoer.

Wil je genieten van de omgeving of snelheid maken?

Wil je genieten op het water dan heb je veel plezier van een allround model waarmee je op alle wateren je weg vindt. Je vindt je draai makkelijk op zowel rustig water als op wateren die wat drukker zijn. Bij SUP kopen zijn er ook speciale modellen waarmee je op snelheid lange afstanden kunt afleggen. Als je van snelheid en afstand houdt, dan zijn deze modellen een aanrader.

Wil je ontspannen of inspannen bij SUP kopen?

Vraag je bij SUP kopen eens of je wilt ontspannen of juist inspannen? Wil je meer ontspannen? Kies dan voor een stabiel model waar je makkelijk op kunt staan en goed mee kunt bewegen. Een breder, niet te lang model is daarvoor prima geschikt. Wil je meer inspannen? Kies dan voor een model waarmee je snelheid kunt maken, wendbaar bent en lange afstanden mee kunt doen. Er is altijd een model dat precies past bij jouw wensen.